Selfie tijd

Op vakantie ontkom je er niet aan. Grote groepen Chinezen of Amerikanen die midden op de fietspaden in Amsterdam een selfie maken. Op de één of andere manier vinden we het als toerist gewoon heel erg belangrijk om onszelf op de foto te zetten met toeristische attracties, ons glas bier of onze vrienden. Met de opkomst van sociale media, zoals Facebook en Instagram is het delen van selfies en locaties erg toegenomen. Graag delen we waar we zijn, wat we aan het doen zijn en met wie we iets aan het doen zijn. Maar wat karakteriseert nu een goede selfie.

Selfie must haves

Wat heb je nu nodig voor een goede selfie. Ten eerste is natuurlijk een goede selfie camera van belang. De meeste moderne smartphones hebben al een redelijk goede selfie camera, waardoor ook de wat goedkopere modellen al redelijke foto’s maken. Maar als je echt mooie foto’s wil maken is het aan te raden wel wat geld te investeren in je camera. Je kan ook gebruiken maken van een spiegel om een selfie te maken. Koop bijvoorbeeld een mooie grote gouden spiegel. Een grote gouden spiegel heeft namelijk een mooie omlijsting die jouw foto’s toch net wat mooier maken. Daarnaast kun je als accessoire nog een camera stabilisator kopen. Deze zorgt er voor dat ook als je bijvoorbeeld aan het lopen, rennen of fietsen bent je nog steeds mooie en scherpe foto’s kan maken. Ten slotte, als je wat ruimere selfies wil maken, of bijvoorbeeld een groepsfoto, dan kun je een selfie stick kopen. Deze zijn erg handig voor een selfie van verderaf maken.

Locatie is alles

Maar er zijn natuurlijk ook een paar dingen die je niet kunt kopen. Bijvoorbeeld de locatie. De beste selfies maak je natuurlijk met een mooie of bijzondere achtergrond, zoals de Toren van Pisa, het Rijksmuseum of het Kremlin. Omdat je zulke bijzondere locaties alleen op vakantie tegenkomt, is het van belang om ook binnen je eigen bereik naar leuke en bijzondere locaties te zoeken. Als laatste kun je ook gewoon proberen je eigen kamer leuk aan te kleden.