Wanneer moet je het riool laten reinigen?

Wanneer moet je het riool laten reinigen?

Moet ik mijn riool laten reinigen?

In Nederland mogen we blij zijn met ons rioleringssysteem. Als je de wc doorspoelt loopt het water gelijk weg. En dat geldt ook voor als je staat te douchen, als je je handen wast boven de gootsteen en wanneer je de wasmachine, droger of vaatwasser gebruikt. Handig, toch? Tot er een keer iets niet goed zit in het riool, bijvoorbeeld een scheur of verstopping. Dat merken we meteen. Het water stroomt dan bijvoorbeeld niet meer weg en je krijgt last van een vieze rioolstank. Om dit te verhelpen, maar ook om dit te voorkomen, kun je het riool laten reinigen. We vertellen je hier graag meer over in dit blog.

Preventief het riool reinigen

Wanneer moet je het riool laten reinigen? Ten eerste kun je het riool laten reinigen als preventief onderhoud. Hiermee voorkom je ongemakken en hoge kosten in de toekomst. En het is goed voor de levensduur van de riolering. Een ontstoppingsbedrijf komt in dit geval periodiek bij je langs om het riool te reinigen. Natuurlijk bepaal je zelf hoe vaak dit gebeurd.

Reactief het riool reinigen

Heb je last van een verstopping? Of nog erger, een terugkerende verstopping? Ook in dit geval kun je het riool laten reinigen. We spreken dan ook wel van reactieve rioolreiniging. Er vindt dan eerst een rioolinspectie plaats, met een camera-inspectie of rookdetectie. Hierdoor kan de oorzaak van de verstopping achterhaald worden en kan een ontstoppingsbedrijf exact zien waar de verstopping zit. Blijkt het dat de riolering vervuild is? Dan wordt het riool gereinigd. En ook dit werkt deels preventief, want met een rioolreiniging voorkom je dat in de toekomst ergere problemen aan het riool ontstaan.

Bel een ontstoppingsbedrijf voor rioolreiniging

Wil je preventief of reactief het riool laten reinigen? Bel dan een ontstoppingsdienst. Zij zijn ervaren met verstoppingen in het riool, rioolreiniging en kunnen zelfs reparaties uitvoeren mocht dit nodig zijn. En het mooie is nog, dat je altijd in een mum van tijd geholpen wordt. Want een ontstoppingsbedrijf biedt vaak een 24 uurs service. Je belt voor rioolreiniging en het ontstoppingsbedrijf komt met compleet uitgeruste servicewagens zo snel mogelijk naar je toe. Met de modernste apparatuur en medewerkers die beschikken over de juiste vaardigheden, ervaring en diploma’s ben je zo geholpen. Dus heb je een rioolservice in Hellevoetsluis nodig? Bel dan direct.

Meer weten?

Heb je vragen? Of wil je meer informatie? Laat dan een bericht voor ons achter via het contactformulier. We vertellen je graag meer over wanneer je het riool moet laten reinigen.