Vegan Gezichtsverzorging

Je denkt misschien dat alle gezichtsverzorging veganistisch is. Welke dierlijke producten heb je immers nodig in je dagelijkse scrub? Het zal je echter verbazen hoe gewoon dierlijke producten zijn. Van shampoos tot tandpasta, crèmes tot klei. Het is niet altijd gemakkelijk om dergelijke items te vermijden, vooral als je je er niet van bewust bent. Veganistische huidverzorging houdt in dat producten worden gemaakt zonder gebruik te maken van ingrediënten die afkomstig zijn van dieren, inclusief dierlijke bijproducten. Dit is anders dan dierproefvrij, omdat een product gemaakt kan worden zonder op dieren te zijn getest, maar toch ingrediënten zoals melk of honing bevat.

We zijn er echter van overtuigd dat vegan gezichtsverzorging niet alleen beter is voor dieren, maar ook voor jou. Vegan gezichtsverzorging biedt je een hele reeks verborgen voordelen om je een fris gevoel te geven als een madeliefje.

Goed nieuws voor dieren

Het spreekt bijna vanzelf dat vegan gezichtsverzorgingsproducten beter zijn voor dieren. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat veganistische producten op dieren zijn getest, moet je ervoor zorgen dat je kiest voor producten die zowel veganistisch als dierproefvrij zijn. Zo weet je zeker dat er geen dieren betrokken waren bij het maken of testen. Bovendien geniet je van een schoon geweten bij het gebruik van je favoriete gezichtsverzorgingsproducten, wetende dat je bijdraagt ​​aan een veiligere wereld voor dieren.

Vriendelijker voor je huid

Veganistische producten zijn niet alleen vriendelijker voor dieren, ze zijn vaak ook vriendelijker voor haar en huid. Het is een weinig bekend feit dat veel van wat we op de huid smeren, door het lichaam wordt opgenomen. Als het idee om urinezuur (van koeien) in je poriën te wrijven je niet doet huiveren, weet dan dat de alternatieven veel zachter zijn en vooral geweldig voor de gevoelige huid. Vegan gezichtsverzorgings producten bevatten over het algemeen minder ingrediënten die huidaandoeningen kunnen irriteren of verergeren.

Rijk aan vitamines en antioxidanten

Een ander voordeel van veganistische gezichtsverzorgingsformules is dat de ingrediënten uit planten vaak meer vitamine-goedheid meebrengen voor de rit. Niet alleen dit, maar bundels antioxidanten, mineralen en natuurlijke oliën helpen bij het herstellen en onderhouden van een zachte huid. Hierdoor blijft je huid er langer fris uitzien en aanvoelen.