Hoe bepaal je een online marketing strategie?

Door alle online marketing kanalen zien vele marketeers door de bomen het bos niet meer. Maar hoe zorg je er nu toch voor, dat je de juiste strategie bepaalt? Je leest het in dit artikel.

Welke kanalen zijn er?

Eigenlijk zijn de diverse online marketingkanalen die jouw bedrijf of merk onder de aandacht kunnen brengen.

online marketing strategie

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing is één van de meest belangrijke als het gaat om online marketing. Dit komt puur doordat men echt op zoek is naar iets. Je doelgroep zoekt namelijk zelf naar informatie of naar producten & diensten. Hierdoor is het voor bedrijven erg interessant om hier zichtbaar te zijn. Onder zoekmachine marketing bestaat “SEO” en “SEA”, oftewel zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren.

Social Media marketing

Social Media is niet meer weg te denken uit het leven van vrijwel iedereen. Ken je bijvoorbeeld iemand die geen Facebook, Snapchat, Whatsapp, Instagram of LinkedIN gebruikt? Wellicht een enkeling, maar vrijwel in iedere leeftijdsgroep en doelgroep gebruikt men minimaal één van bovenstaande sociale media. Door je doelgroep goed te definiëren kun je ervoor zorgen dat je de juiste online marketing strategie bepaalt. Het is dan ook essentieel om niet met hagel te gaan schieten, maar je campagnes puur richt op de doelgroep die je voor ogen hebt. Wel zo handig omdat iedere vorm van marketing toch geld kost en je budget vast niet ontoereikend is. Door je marketing strategie specifiek te maken kun je voorkomen dat je geld over de balk smijt.

E-mail marketing en overige kanalen

Mocht je met bovenstaande kanalen (zoekmachine- en social media marketing) bezoekers naar je site hebben weten te trekken dan is het slim om e-mailadressen te achterhalen. Met die e-mailadressen kun je vrij voordelig (enkel de kosten voor het schrijven en versturen van je mails en een mailprogramma) nog een keer je doelgroep bereiken. Wel zo prettig, want op die manier kun je meer waarde uit je marketing campagne halen.