Haal vakantie dichtbij huis met een palmboom

De palm boom is een prachtige plant en een icoon van vakanties, stranden, zee, hangmatten en regenwoud. Deze iconische plant kun je zelfs in ons gematigde land goed in de tuin zetten. Tot bepaalde temperaturen onder het nulpunt kunnen deze planten zelfs vorst verdragen. De palm boom kenmerkt zich door sierlijke waaiervormige bladeren en een stam van hout en vezels. In de tropen groeien voornamelijk kokospalmen en waaierpalmen. In subtropische droge gebieden staat de dadelpalm centraal. De palm boom wordt daarom ook geassocieerd met warmte en dus echte sfeer. Een cocktail en zwembad in de tuin halen de vakantie dichtbij.

Welke soorten palmen zijn te koop?

Een palm boom heeft diverse soorten designs. De ene heeft brede uitstaande bladeren, terwijl de andere puntvormige bladeren heeft in bolvorm, of bladeren die juist omhoog richten zoals de Yucca. Sommige palmen hebben een lange rechte stam met kop. Andere soorten groeien meer als struiken met meerdere stammen naast elkaar. De Areca palm (Goudpalm) komt uit het zuidoosten van Azië en is een echte exotische plant om op een terras te plaatsen. Ze kunnen tot -2 graden onder nul buiten worden gezet. Bij extreme lage temperaturen moeten ze worden afgedekt of in een warmere ruimte worden geplaatst. De Acara heeft volle zon nodig. Trachycarpus Fortunei (Chinese waaierpalm) is zowel in meerstammige variant als in de enkele stam variant verkrijgbaar. De boom variant kan wel 8 meter groeien in hoogte. De Chamaerops Humilis(Europese dwergpalm) kan net als andere palmen in zowel klein formaat als in groter formaat worden aangeschaft. Ze kunnen 300 cm hoog worden en zijn mooi te combineren.

Verzorging van palmbomen

Deze tropische plant kan goed groeien in de juiste omstandigheden op de juiste plaats. De meeste palmen zijn vorstbestendig tot -2 graden onder nul. Ze moeten in droge maanden voorzien worden van een vochtige grond. En per twee maanden worden bemest. Ze kunnen zowel als terrasplant als buitenplant als kamerplant dienen. Ook doen ze het goed in een zonnige serre of in een kas.