Waarin verschillen BHV en EHBO?

Waar in verschilt BHV en EHBO?

Het is je waarschijnlijk bekend dat je als bedrijf zowel een BHV’er als een EHBO’er in dienst moet hebben. Hoeveel je er precies in dienst moet hebben is afhankelijk van de omvang van je onderneming. Maar waarin verschillen BHV en EHBO van elkaar? EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken en deze cursus richt zich vooral op het verlenen van eerste hulp. Denk hierbij aan levensreddende handelingen, maar ook voor niet-levensreddende hulp, zoals botbreuken, bloedneuzen, brandwonden, splinters en meer. 

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening en de cursus draait om diverse handelingen. Zo leer je een (beginnende) brand bestrijden, alarmeren, ontruimen en communiceren. Ook leer je levensreddende eerste hulp verlenen, zoals het handelen bij een actieve bloeding, verstikking, verslikking en het reanimeren. 

Waar in verschilt BHV en EHBO?

Waarin verschillen BHV en EHBO inhoudelijk?

Je hoeft de BHV cursus niet te zien als een uitbreiding op de EHBO cursus. Bij EHBO draait het vooral om vaardigheden  met betrekking tot eerste hulp. Bij BHV draait het ook om het ontruimen van een pand en alle zaken die hier mee te maken hebben. BHV is meer gericht op werksituaties en heeft een iets gevarieerder pakket. Beide cursussen zijn waardevol om te volgen en dus is het een aanrader om als bedrijf medewerkers te vragen zich in te schrijven voor de cursus. Omdat het slim is om zowel BHV’ers als EHBO’ers in je bedrijf te hebben is het slim om hier een goede verdeling in te maken. Zo regel je de veiligheid van je medewerkers en bezoekers.