Wat maakt iets mooi in het leven?

Panelen op maat

Als je erover nadenkt, is het leven erg mooi. Je hebt overal natuur, overal kunstwerken van mensen, en zelfs thuis zie je overal het design van de producten die je in bezit hebt! Alleen is het probleem dat niet iedereen hetzelfde denkt, wat jij mooi vindt, vindt de ander helemaal niet mooi. Wat zorgt ervoor dat iets mooi is? Hoe hou je dit consistent? Bijna iedereen houdt van hout, dus is massief houten panelen mooi? Zoals je ziet, is dit onderwerp complexer dan je denkt! Daarom wordt er aangeraden om na deze tekst ook nog eens via een zoekmachine op onderzoek te gaan, want iedereen heeft een ander antwoord.

 

De simpelste of de complexe dingen, wat is mooier?

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur die anderen misschien niet delen, maar is er een algemene voorkeur waar iedereen iets aan heeft? Herinner je nog de tijden dat je met de vroegere iPhones erg gedetailleerde app-icoontjes had? Opeens met een update veranderden alle icoontjes naar een minimalistisch design! Beide zijn mooi, maar zoals je ziet, is er nu meer te vinden in simplistische ontwerpen. Zoals in de eerste alinea kunnen eiken panelen mooi zijn, als het maar niet te complex eruitziet! Het is een complex onderwerp, en daarom word je aangeraden om zo te experimenteren!

Hoe wordt deze kennis gebruikt in kunst?

Om deze tekst samen te vatten: Iedereen heeft een andere smaak, maar er zijn wel een paar ontwerpkeuzes die in een decennium als mooi gezien worden zoals minimalistisch design. Hierdoor is het niet gek dat je veel minimalistische kunstwerken kan vinden op het internet en via nieuwssites, kunstenaars gebruiken deze kennis om een algemeen thema te bedenken. Voorbeeld: “Wat is minimalistisch, maar ook adembenemend?” Wat dacht je van een waterval in de stijl van Picasso? Door trends te nemen en daar je eigen ideeën toe te passen, kom je snel op de definitie van “mooi”.