Steeds meer aandacht voor milieu op scholen

7 groendak

Er is steeds meer aandacht in de wereld voor het milieu. Dit is goed want er is ook veel aandacht voor nodig. Het begrip “groen schoolplein” wordt ook een steeds bekender fenomeen op scholen. Een groen schoolplein is een schoolplein dat extra duurzaam en milieubewust is. Met bijvoorbeeld veel natuur en op het dak van het schoolplein een sedumdak met zonnepanelen. Het is goed dat scholen steeds meer aandacht schenken aan het milieu, omdat dit ervoor zorgt dat kinderen ook steeds meer bezig zijn met het welzijn van de aarde en de natuur. En kinderen zijn de toekomst.

Meer aandacht voor het milieu bij ouders

Niet alleen kinderen leren van school dat ze beter met het milieu om moeten gaan, maar ook ouders leren steeds meer over het milieu. Als je namelijk meer aandacht wordt geschonken aan het milieu door scholen, worden ouders hier automatisch ook in betrokken. Dit maakt dat ouder en kind beide meer betrokken zijn bij het verduurzamen van de wereld. En hoe meer mensen hier mee bezig zijn, hoe beter voor de wereld. Verduurzamen betekent voor sommige mensen dat ze aanpassingen doen in hun huis. Voorbeelden hiervan zijn: minder energie verbruiken, beter isolering aanleggen of het aanleggen van een sedumdak.

Aandacht voor het klimaat door milieuactivisten

Niet alleen op scholen wordt aandacht gevraagd voor het milieu. Sommige mensen vinden dat er alsnog niet genoeg aandacht is voor het milieu en het klimaat. En daarom gaan deze mensen protesteren voor aandacht, ze worden milieuactivisten genoemd. Milieuactivisten willen dat er meer actie wordt ondernomen door de regering en de overheid, om de klimaatverandering te stoppen. Om dit doel te bereiken gaan ze vaak op veel openbare plekken protesteren. Een bekende milieuactivist heet: Greta Thunberg. Ze is zo bekend omdat ze erg veel heeft bereikt als milieuactivist op een erg jonge leeftijd.