Opleiding receptioniste/receptionist

Opleiding receptioniste

Je kunt in een half jaar een opleiding receptioniste afronden en een diploma behalen op mbo-2 niveau. In korte tijd kun je je cv dus aanvullen met een mooi diploma. Tijdens de opleiding receptioniste leer je alle nodige vaardigheden voor een receptiemedewerker. Onderdeel hiervan is ook telefonisch contact. Vaak worden de termen receptionist en telefonist door elkaar gebruikt. Dit houdt grotendeels ook hetzelfde in. Bekijk deze pagina voor alle informatie over de opleiding receptioniste – die je als man natuurlijk ook gewoon kunt volgen.

Duur van de opleiding en lestijden

De opleiding receptioniste duurt een half jaar of 20 weken. Iedere week volg je één les. Die les duurt drie uur en je kunt zelf kiezen of je die les in de ochtend of avond wil volgen. De ochtendlessen vinden plaats tussen 9 en 12 uur en de avondlessen tussen 7 en 10. Er zijn meer dan 50 leslocaties om de opleiding receptioniste van Fabius te volgen. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt om de opleiding te volgen. Je vindt de locaties en startdata op deze pagina

Opleiding receptioniste

Wat er aan bod komt in de opleiding

De opleiding receptioniste behandelt een aantal fundamentele onderdelen voor iedereen die receptiemedewerker wil zijn. Dit zijn bijvoorbeeld toetsenbordvaardigheid en MS Office. In MS Office worden Word, Outlook en Excel behandeld. Dit zijn de meest belangrijke programma’s voor iedere receptiemedewerker, maar ook in administratie van belang. Daarnaast wordt in de opleiding receptioniste de kantoorpraktijk behandeld. Hierbij leer je omgaan met klanten, kantoorvaardigheden en basis taal en rekenen. Bekijk de pagina voor alle informatie. 

Meer verhalen