Op de weg werken in de logistiek

2 Transport

In de logistiek werken kan niet alleen in en op kantoor maar kun je ook onderweg en op de weg doen. Je kunt bijvoorbeeld als transport medewerker aan de slag, als chauffeur of andere beroepen waar je onderweg voor kunt zijn. Als logistieke medewerker ben je sowieso met verschillende dingen bezig. Als onderweg chauffeur ben je namelijk niet alleen aan het rijden maar ben je ook bezig met je eigen planning te bewaken en je goederen te lossen en te laden. Hierdoor zul je veel verschillende dingen tegenkomen in je dagelijkse leven, ook dit kan een pluspunt zijn zodat je elke dag iets anders ziet en beleefd.

Wat is een oplegger in de transport?

Als je voor het eerste begint in de transport zul je verschillende begrippen tegenkomen die verrassend voor je kunnen zijn zoals de oplegger. Dit is een soort aanhanger die vast zit aan de vrachtwagen waardoor je een groter object kunt vervoeren. Dit kan in verschillende maten en vormen bestaan en kun je ook zo groot maken als je zelf wilt. Opleggers in de transport kunnen erg belangrijk zijn bijvoorbeeld bij de transport van verschillende bouwmachines en andere grotere machines en materialen die vervoerd moeten worden. Een oplegger wordt vaak gebruikt bij de dieplader transport, dit is transport die gebruikt wordt bij hogere materialen vervoeren.

Wat doet een logistiek medewerker?

Maar wat doe je nou als logistiek medewerker? Dat is een vraag waar moeilijk antwoord op te geven is omdat er veel verschillende beroepen zijn in de logistieke wereld. Een logistiek medewerker is een functie in de logistiek die organiseert en ook uitvoerende taken kunt uitvoeren in een distributiecentrum of magazijn. Maar je kunt ook buiten deze plekken om als logistiek medewerker aan de slag, ik elk bedrijf bestaat er tenslotte logistiek. Een logistiek medewerker zorgt bijvoorbeeld dat pakketjes verzendklaar zijn, kijkt naar de controle van producten en orders en kan orde houden in een magazijn. Oftewel je gaat veel verschillende taken aan als logistiek medewerker.