De voordelen van een matras van 180×200

matras 180x201

Wist je dat matrassen in allerlei verschillende maten worden gemaakt? Sommige matrassen zijn net groot genoeg voor een persoon, anderen zou je zelfs met vier mensen in kunnen liggen. Een van de meest gebruikelijke maten is het matras van 180×200. Dit is eigenlijk net een slag groter dan de meeste bedden. Vaak zijn matrassen 160×200 of 140×200 als het een twijfelaar is. Dit matras met een breedte van 180 is dus net een slag groter.

Waarom deze maat?

Er zijn een hoop redenen te noemen om een matras te kiezen dat net iets groter is:

  • je hebt minder last van je partner
  • je hebt meer ruimte om te draaien
  • het is geen ramp als je kind bij jullie in bed wil slapen
  • als het warm is blijf je beter koel
Comfortabel

Red je relatie

Een veel voorkomend probleem bij stellen is dat ze het gewoon niet meer fijn vinden om samen te slapen. Het kan zijn omdat je partner erg veel draait in de slaap. Het kan ook zijn omdat er iemand snurkt, of vaak tegen de ander aan rolt. In sommige gevallen helpt extra ruimte niet maar in veel gevallen is dat grotere matras echt wel handig. Je kunt namelijk allebei best een beetje rollen als je maar genoeg ruimte hebt om dat te doen zonder je partner steeds lastig te vallen. 

Minder warm

Het wordt in de zomer soms behoorlijk heet in huis. Zorg ervoor dat je koelte tussen jullie in kan bewaren door minder dicht op elkaar te slapen.

Groot aanbod